Proizvodi za odrasle

čepići

LUPOCET
1000 mg
LUPOCET 1000 mg čepići

10 čepića

Djelatna tvar

Paracetamol

Terapijske indikacije

LUPOCET 1000 mg čepići sadrže djelatnu tvar paracetamol koji je antipiretik (pomaže pri snižavanju povišene tjelesne temperature) i analgetik (lijek protiv bolova).

LUPOCET 1000 mg čepići se koriste za simptomatsko liječenje blagih do umjerenih bolova i/ili povišene tjelesne temperature.

Primjena čepića osobito je pogodna za bolesnike koji ne mogu uzimati sirup, kapsule ili tablete

Doziranje

Doziranje se treba temeljiti na tjelesnoj masi i starosti. Pojedini interval doziranja ovisi o simptomima i najvećoj ukupnoj dnevnoj dozi. Preporučene pojedinačne doze treba uzimati u razmaku od najmanje 6 sati. Ako tegobe potraju dulje od 3 dana, potrebno je posavjetovati se s liječnikom.

Tjelesna masa
(starost)
Pojedinačna doza (odgovarajuća doza paracetramola)* Najveća dnevna doza (24 sata) (odgovarajuća doza paracetamola)
Više od 50 kg (adolescenti stariji od 15 godina i odrasli) 1 čepić ili 1000 mg paracetamola 4 čepića ili 4000 mg paracetamola**

* Razmak između pojedinačnih doza mora biti najmanje 6 sati.

** Obično nije potrebno prekoračiti dozu od 3 g paracetamola/dan tj. 3 čepića/dan. Ipak, u slučaju umjereno teških bolova, doza se iznimno može povisiti na 4 g/dan (4 čepića na dan), što je i najveća dozvoljena dnevna doza.

Najveća dnevna doza navedena u tablici se ne smije prekoračiti.

Način primjene

Čepić stavite duboko u debelo crijevo (čmar), po mogućnosti nakon pražnjenja stolice. Kako biste olakšali stavljanje čepića možete ga zagrijati u ruci ili kratko uroniti u toplu vodu.

Lupocet

Djeca Odrasli